Extaze

‘leven in tekst en beeld’

Extaze is een literair kwartaalschrift, gemaakt door een Haagse redactie, maar bestemd voor heel Nederland en België en samengesteld uit literair en beeldend werk van Nederlandse en Belgische schrijvers en kunstenaars.
De afzonderlijke nummers van Extaze zijn niet strikt thematisch geordend, maar enige samenhang tussen de bijeengebrachte stukken is er wel.
Het karakter van het nummer wordt versterkt door het werk van een beeldend kunstenaar. Literaire inhoud, beeldend werk en vormgeving zijn nauw met elkaar verbonden.
Eind april 2011 verscheen een 0-nummer van Extaze dat net als het themanummer rond Louis Couperus (Extaze 6) geheel is uitverkocht.
De redactie van het tijdschrift bestaat uit Cor Gout en Els Kort. De tekst- en eindredactie is in handen van Cor Gout en Kees Ruys. Medewerkers zijn: Jan-Hendrik Bakker, Jonas Bruyneel, Kees ’t Hart, Christien Kok, Wim Noordhoek en Wim Willems.
Naast het papieren blad stelt de redactie van Extaze een website samen met daarin informatie over het blad, recensies, columns, poëzie, afbeeldingen en film- en geluidsfragmenten.
Ieder nieuw nummer van Extaze wordt gepresenteerd op diverse locaties in Den Haag, o.a. de Haagse Kunstkring, Sociëteit de Vereeniging, Filmhuis Den Haag en de Houtrustkerk in Den Haag. Onder de naam ‘Extaze in …’ belichten kunstenaars uit verschillende disciplines de thematiek van dat nummer elk vanuit hun optiek.

 

Reacties zijn gesloten.